Seitai

image2

Traduïda del japonès equival a l’expressió “el cos s’autoregula”.

A partir d’aquest concepte desenvolupem una nova prespectiva educativa basada en l’implicació activa de cada persona en el manteniment i cura de la salut. Aprendrem i compartirem exercicis per augmentar o recuperar la nostra plena capacitat de respiració i flexibilitat, tant física com mental, en els nostres moviments i també en les nostres reaccions davant els estímuls que la vida comporta.

L’entrenament i l’observació del nostre cos en les pràctiques pròpies del Seitai potencia viure d’una forma més respectuosa amb la nostra única i pròpia constitució (prendre consciència, per exemple, d’allò que ens beneficia o ens perjudica al marge

dels estereotips), també millorar la relació amb el nostre entorn (afectiu, laboral…), així com estimular la capacitat innata de regeneració orgànica .

L’observació és la clau per despertar la sensibilitat, serà l’eina bàsica per analitzar la forma particular i espontània de reaccionar cadascú davant de les alteracions que comporta la vida i les relacions amb els altres.

La tensió que implica la reacció pot quedar impresa en el

nostre cos i en la nostra ment, de diverses formes, depenent de la constitució de cadascú.